"Vanuit je innerlijke kracht vol energie en enthousiasme je dromen en doelen verwezenlijken."
José Spaan Ambiente-coaching

Loopbaancoaching


"Choose a job you love and you will never have to work a day in your life" Confucius

Zijn wie je werkelijk bent en datgene doen wat je energie en plezier geeft is eigenlijk wat we allemaal het liefste willen.
In deze tijd van snelle veranderingen in de wereld en binnen organisaties is de kans groot dat we het contact met ons zelf kwijt raken omdat we de neiging hebben om ons steeds maar weer aan te passen.
Ambiente-coaching kiest er juist voor om jouw wezenlijke kern als uitgangspunt te nemen en daar je keuzes op te baseren.
De wijsheid over wat je wilt is in jou aanwezig maar het zicht erop kun je kwijtgeraakt zijn. Soms kijk je er gewoon overheen omdat het zo dichtbij is.

Hoe ga je dan meer zicht krijgen op jouw wezenlijke kern? Door vragen te stellen als: wat zijn activiteiten die mij energie geven en waar ik een blij gevoel van krijg, wat zijn mijn talenten en vaardigheden die ik als vanzelf doe zonder er bij na te denken, wat is er nu echt belangrijk in mijn (werk)leven, wat zijn mijn wensen en dromen. Om een compleet beeld te krijgen is het ook van belang om te kijken naar overtuigingen over jezelf die jou in de weg staan en hoe je die kunt overwinnen.

Werkwijze loopbaancoaching.

Oriënterend gesprek:

Tijdens dit gesprek wordt er besproken wat jouw loopbaanvraag is. We gaan dieper op de situatie in om na te gaan of ik het beste te bieden heb voor jouw specifieke vraag. Ook heb je zelf de mogelijkheid om te proeven van de werkwijze en de sfeer binnen Ambiente-coaching.

De exploratiefase:

Tijdens deze fase wordt je blik meer naar binnen gericht, naar je zelf.
Je loopbaan- en/of persoonlijke ontwikkelingsvraag wordt verder aangescherpt en je blikt terug op jouw levensloopbaan tot op dit moment en de keuzes die je daarin gemaakt hebt. Ook gaan we kijken naar de successen die je in je leven hebt gehad en waar je trots op bent. Je zult verbaasd zijn wat je hier uit kunt leren over jezelf.

De verdiepingsfase:

Tijdens deze fase onderzoeken we wat jij in huis hebt op het gebied van werken (kennis, kwaliteiten, vaardigheden). Ook ga je ontdekken wat jouw unieke talenten zijn, jouw drijfveren, jouw overtuigingen en wat de meest ideale baan voor jou is. Kortom wat wil je echt? Om een compleet beeld te krijgen sta je ook stil bij overtuigingen die jou tegenhouden om te bereiken wat je wilt en je ontdekt ook hoe je deze beperkende overtuigingen kunt veranderen of los kunt laten.

De actiefase:

Tijdens deze fase richt je jouw blik naar buiten. Je formuleert je toekomstvisie m.b.t. je loopbaan en gaat onderzoeken hoe jouw talenten zo optimaal mogelijk ingezet kunnen worden, waar je deze het liefst wilt inzetten zodat jij helemaal tot je recht en tot bloei kunt komen. Je beschrijft in een actieplan welke realistische stappen je gaat zetten om, zelfs in tijden van economische crisis, jouw ideale baan of meest ideale situatie te bereiken.

Loopbaancoaching is een proces waarbij ik graag gebruik maak van creatieve middelen en methodes. Natuurlijk wel op jouw persoonlijkheid afgestemd.

Resultaat loopbaancoaching:

Zicht op:

Wie is je loopbaancoach José Spaan?

Een Noloc erkende, zeer ervaren, integere en betrokken coach die die goed luistert naar jouw loopbaanvraag en die deze vraag samen met jou zal verhelderen. Mijn passie is om jou te laten ervaren wat jouw unieke talenten zijn, wat jouw kracht is en in welke baan en werksetting jij het beste tot je recht komt. Ik heb de overtuiging dat het ons geboorterecht is om ons gelukkig te voelen, een succesvol leven te ervaren, inspirerend werk te hebben en te genieten van het leven. Ik werk graag in een goede sfeer die vooral uitnodigt om jezelf te zijn.